Limousine kvæg

I 1969-70 importerede Danmark som det fjerde land i verden Limousiner fra Frankrig. Siden har racen opnået en utrolig popularitet i Danmark, og tæller i dag næsten 20.000 renracede dyr.

Limousineracen er perfekt til at producere kalvekød. Kalvekødet er lyst og maget og meget mørt.
Oksekødet er lidt mørkere, men tilsvarende magert og meget mørt med en helt unik saft og smag.
Limousinekødet udmærker sig ved at have korte kødfibre, hvilket gør kødet meget mørt og saftigt. De korte kødfibre bevirker at Limousinekødet tilberedes med nænsom hånd, så kødet skal have 20 procent kortere tilberedningstid.

Naturlige forhold giver sunde og harmoniske dyr, der har tid til at vokse og udvikle sig.
Limousine er en ammeko-race, så kalven går ved koen indtil den er 5-8 måneder gammel.

Når foråret kommer i april –maj lukkes køer og kalve ud på saftigt græs. Her har de god plads og rig mulighed for at boltre sig ude i den friske luft, og kalvene har god tid til at vokse og udvikle sig på en naturlig måde. Når det bliver vinter og koldt, lukkes dyrene på stald.

Sådan skabes kvalitetskød, som man kan nyde med god samvittighed.